human design divine logo, human design

Odkrij svoj potencial s Human design DIVINE

Human Design Profil – VZORNIK
Human Design Profil razkriva vašo življenjsko pot, zgodbe in modrosti, ki jih nosite v sebi. Spoznajte svoje možnosti, se naučite iz svojih izkušenj ter odkrijte, kako živeti polno in izpolnjeno življenje v skladu s svojim edinstvenim profilom.

Profil je vloga ali karakter v našem življenju, zaradi česar smo unikatni in drugačni od ostalih. To ni karakter, ki ga izberemo, ampak je v že naših genih. Tu smo, da smo glavne zvezde v filmu svojega življenja. S profilom nam ni treba nič početi. Važno se ga je zavedati. Profil je sestavljen iz dveh delov oziroma dveh številk. V spodnjem triagramu so linije 1,2 in 3, ki so usmerjene vase. V zgornjem triagramu so linije 4, 5 in 6, ki so bolj usmerjene navzven v svet in kaj se učijo z drugimi.

Poimenovanje linij profila:
1 – RAZISKOVALEC,
2 – PUŠČAVNIK,
3 – MUČENIK,
4 – OPORTUNIST,
5 – HERETIK,
6 – VZORNIK

Prva številka predstavlja naš osebnostni Human Design profil (zavestni profil) – KDO MISLIMO DA SMO. Druga številka predstavlja design profil (podzavestni profil) – KAJ DRUGI PREPOZNAJO V NAS IN SE MI TEGA NAJVEČKRAT NE ZAVEDAMO.

 

6 – Vzornik/Vzornica

Linija 6 se imenuje vzornik/vzornica. Ljudje s profilom vzornika, greste v življenju skozi 3. kompleksna življenjska obdobja. Lahko doživljate velike, radikalne spremembe v svojem življenju.

  1. Prvo obdobje je do približno od 28 do 30. leta. Tu se učite skozi napake in kaj ne deluje. To je najtežje obdobje. Imenuje se tudi VZPON NA GORO.
  2. Drugo obdobje je od približno 30. do 50 leta. To je čas umika, zdravljenja in refleksije kaj se je zgodilo v tridesetih letih. To obdobje se imenuje NA GORI.
  3. Tretje obdobje je od 50 leta dalje. Podelite modrost, ki ste jo nabrali in izkusili z drugimi. SESTOPATE Z GORE IN STE VZORNIK/VZORNICA. Podelite modrost, ki ste jo nabrali in izkusili z drugimi. Ste modra ženska ali baba. Moški ste modreci. Ste talentirani, naravni, avtentični in samo-motivacijski.

Pravi vzorniki postanete po 50. letu, če ste pozdravili ozavestili svoje prvo obdobje do 30. leta. Proces zorenja in odraslosti je tu veliko daljši.
NE SEKIRAJTE SE, ČE DO 40. LETA ŠE NE VESTE KAJ BI POČELI V ŽIVLJENJU.

Vzornika/vzornico lahko metaforično pogledamo kot hišo. Le ta sedi na strehi, ki je ločena od preostalega dela hiše. Ima prečudovit razgled na vse strani. Vzornika ne zanima kaj se dogaja v hiši. Bolj ga zanima širši pogled. Pogled s strehe, vam da možnost, da niste vpleteni v dramo življenja, ampak lahko objektivno opazujete in ponudite oddaljen pogled.

Prvo obdobje – VZPON NA GORO

To je še posebej pomembno za otroke in najstnike, ki ste vzorniki ali vzornice. Prvo obdobje živite kot linija 3 oziroma mučenik/mučenica.  Kaj deluje in kaj ne deluje ugotovite s preizkušanjem in učenjem na napakah. Stvari morate izkusiti in narediti po svoje. To velja za profile 3/6, 4/6, 6/2 in 6/3. Profil 6/3 je v prvem obdobju v resnici profil 3/3. Ta profil je lahko precej kaotičen.

O velikih odločitvah glede poroke, otrok, dolgoročne kariere in drugih pomembnih stvareh, se ne odločajte do 28. – 30 leta. Zavedajte se, da greste prvih 30. let skozi proces poskušanja in napak. V teh letih lahko spoznate prijatelje in partnerje, kjer odnos lahko ne deluje. Lahko delate delo, ki vam ni všeč itd. To je proces učenja na napakah. Poskusite ogromno stvari, ter delajte napake na katerih se učite. Zabavajte se ob tem in napake jemljite kot del življenja in del učenja ter rasti. Po 30. letu prispete na goro in z gore opazujete kaj je možno in kaj za vas deluje. Prvih 30. let je res pomembno, da se naučite in poslušate svojo notranjo Avtoriteto oziroma odločanje na podlagi svojega telesa. Tako se znate pravilno odločati in greste v pravo smer, delate prave napake na za vas pravilen način. Tako izločite iz svojega življenja neprave (NOT-SELF) Strategije. Tako tudi spoznate, da nihče nima avtoritete nad vami. Da ste vi tisti, katerega morate poslušati.

Drugo obdobje – NA GORI

Po 30. letu prispete na goro in z gore opazujete kaj je možno in kaj za vas deluje. Prispodoba tega obdobja je, da ste na gori. To je čas umika, zdravljenja in refleksije ter kaj se je zgodilo v prvih tridesetih letih. Učite se skozi izkušnje drugih. Iščete modrost in jo ponotranjate. Ustvarite si stabilno družino, kariero in zaupanja vredno skupnost ljudi. Na intimnem področju največkrat  iščete ta pravega/pravo oziroma sorodno dušo. Najbolj iščete magičnost v odnosu. Iščete veliko več, kot je očitno. Iščete dušnega partnerja.

Tretje obdobje – SESTOPATE Z GORE

Vloga vzornika/vzornice je, da ste po 50. letu vzorniki in ostalim petim linijam pokažete kako se pravilno živi. Imate zelo širok pogled na svet, ki ga drugi ljudje nimajo. 

Kako jaz prepoznam Human Design profil vzornika/vzornico?

Ko vas spoznam ali sem v vaši bližini, čutim posebno energijo. Občutek je, kot da ste nad mano in vidite širšo sliko. Bi rekla, da vas gledam z občudovanjem. To je energija, ki jo ostali lahko čutimo, ko smo ob vas. Zdaj pa vsi hitro preglejte kaj ste po profilu. Pa ne pozabit pogledat kaj so po profilu vaši partnerji, otroci, starši, prijatelji. :)))))

Znan osebe z linijo 6 v svojem profilu so: Barack Obama, Antonio Banderas, Agatha Christie, Elton John, Jimi Hendrix, Bruce Lee, Marilyn Monroe ,…

Zadnji trije znani zvezdniki niso doživeli 30. leta, kar je lahko značilno za 6/2 in 6/3. Lahko je prvo obdobje tako težko in polno izzivov. Ne vedo kako se pravilno odločati in to lahko pelje vzornika v neprave stvari.

Imate v svojem življenju ljudi, ki so vzorniki/vzornice? V katerem življenjskem obdobju so? Se vam zdi, da jih sedaj lažje razumete?

 

Scroll to Top